26 February 2013

10 Perkara yang forsure korang penah buat .

ASSALAMUALAIKUM.


Ha mesti ada diantara korang yang penah buat benda-benda kat atas ni .
Aku pon tak terkecuali jugak . for sure la penah buat kan . sumpah tak tipu !
kalau yang tang :

1.
( baring pon bolehh )

 Bila dah rase malas sangat nak makan tahap dewa. mula la buat perangai yang tak berape nak semegah tu .
2
Ha . yang bende ni aku tak pernah cuba . Mungkin terase nak terlebih ekstrem gitu .Tapi kalau mengira berapa bijik tangga kat sekolah selalu la aku buat.

3.
Yang ni pon lawak jugak . sumpah takde keje .Aku pon penah menerai benda ni . konon nak tengok bila tutup peti ais itu . lampu tu bukak ke idak . tapi sebenarnye tak nampak apa-apa pon . itu fakta ok bukan auta .

4.

Berebut pasai nak tekan butang lif ni satu perkara yang sangat jakun . haiyh , orang jarang dok masuk lif macam gini la rupanyer . Tak dengan kengkawan dgn adik aku pon boleh jadii .

5.

 Menekan pen kaler-kaler bertujuan nak membisingkan keadaan .kadang-kadang bende tu jadi macam tabiat yang payah nak hilang lah . haiyh sampai kene sound dengan cikgu la aku nak habak mai . bila pikir balik macam tak de keje je . tapi ,sumpah terase sangat ohsemm 

6.
  Yang ni, tang nak merase tak menyempat-nyempat . kadang-kadang kalau buat adunan kek yang terang-terang masuk telur . Rase hanyir tu pon main bedal je . Haku kesah hapee

( kononyer nak jadi hero.cek google tak menyimpan pulak gambar sepatutnyer . haiyahh )

 Yang ikat towel keliling leher ni aku tak penah buat . tapi aku selalu tengok adik aku buat lah . haha sumpah takde keje .Konon nak eksyen dia lah superhero yang terhebat di abad ni . 

 
  Bercakap dengan kipas ni .dah memang aku selalu buat masa kecik-kecik dulu .Sungguh aku terase suara aku lebih sedap daripada penyanyi yang tersohor kat dalam dunia ni. lagi-lagi bila nak nyanyi , full time aku habiskan masa depan kipas . dah tu bila dok depan kipas pulak eksyen rambut mengerbang macam video klip retiss suka buat tu .memang feeling habis lah . 

9 .
Yang menyanyi lagu tema 20th century ni aku tak penah buat pasai aku bukan minat sangat nak tengok cite omputih ni . Kalau kartun omputih aku melayan la jugak .Haiyhh bukan same je ke cikpyqah oiii .. Tapi , kalau korang ingat lagi citer oggy and the cockroaches ni aku suka la mengikut runut bunyi dia . takpun seakan-akan miming konon macam reti nyanyi sngat lah . konon je lah .

10 .
gambar belas ehsan cek google

  Ha tang naik atas kerusi tinggi ni dah memang rajin sngat buatnyer .Konon bila buat ni terase aku lah yang paling tinggi di abad ini . kah kah serupa (gelak jahat)

begitulah flashback saya :)

wssalam 

10 comments:

  1. gambar first tu.. semua pernah buat kecuali yang mkn mcm kucing. hihihi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yeke :) bila teringat balik mesti rase nak tergelak :D

      Delete
  2. hehe memang betul lah pyqah.... mende pelik2 tu kadang2 tak perasan pon kita tgh buat

    ReplyDelete
  3. Hello, congratulations for your blog, is very beautiful and interesting. kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum ... saya buat no.6 . Adunan coklat moist ... selalunya anak sedara yang kilatkan mangkuk adunan ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. WSLAM . . oh ye ke . ha ha . lawak je . smpai berkilat dimakannyer , mesti sedap tu . he he

      Delete
  5. haha , ada yg ain pernah buat ada yg tak :)

    ReplyDelete

♥ tinggalkan komen korang kat sini ♥